Marinela Dropulić Ružić

Stručnjakinja za održivi razvoj ljudskih potencijala. Znanstveno praktična.

marinela dropulic ruzic meraklis

O meni

Volim „filozofske“ filmove i kazališne predstave. Posjetila sam 21 državu. Živjela u 8 gradova. Otrčala ljubljanski polumaraton (21 km). Osvojila 2 nagrade za literalni rad. Najdraži broj mi je 7. Moja labradorka Diva je apsolutna suprotnost svom imenu. Smeta mi kad se more naziva vodom, pa stalno ispravljam tu nepravdu.

marinela dropulic ruzic meraklis

Napravimo magiju od vaših potencijala

Dokazati vam da smo svi rođeni kao genijalci, ali da nas život na ovaj ili onaj način „de-genijalizira“ [Bukminister Fuller], pokretač je svih mojih djelovanja. Osvijestiti i živjeti osobni, profesionalni, organizacijski i društveni potencijal je ono što dugujemo jedni drugima. Nakon našeg zajedničkog rada više nećete sumnjati u čemu ste najbolji i kako će to najbolje služiti vama i vašem okruženju.

kontakt

Znanstvenica

Desetogodišnje znanstveno iskustvo u području turizma i upravljanja ljudskim potencijalima stavljam u funkciju razvoja pojedinca, organizacije, struke i društva. Vodila sam i surađivala na domaćim i inozemnim projektima znanstvenog i stručnog karaktera te imam bogato iskustvo u provođenju istraživanja i analizi podataka. Veliki sam zagovornik i promotor evidence based managementa.

Autorica

Autorica sam priručnika “Što ako mladi žele raditi u turizmu?”, brojnih znanstvenih i stručnih članaka, koautorica tri znanstvene knjige te sam kolumnistica portala Hrturizam.hr. Posebno zadovoljstvo mi predstavlja kombiniranje različitih stilova izražavanja.

Istraživačica

U području metodologije istraživanja, uz brojne edukacije i sudjelovanja na znanstvenim i stručnim konferencijama dodatno sam se usavršavala u Škotskoj i Francuskoj. Uvjerila sam se da jednom kad spoznaš vrijednosti i mogućnosti istraživanja, svemu pristupaš istraživački.

Trainerica

Moj dugogodišnji predavački opus također kombinira različite stilove i publiku; od keynote predavanja stučnog karaktera, predavanja znanstvenog karaktera, fakultetskih do interaktivnih radioničkih traininga i mini-mentoring predavanja. Vanjska sam suradnica na Sveučilištu u Puli, predavač na HR Akademiji i Turističkoj akademiji – Mirakul te sam angažirana na raznim „in-house“ treninzima. Razmjenu znanja smatram dragocijenim pokretačem promjena.

Coach

Certificirani sam Executive Coach i Whole Brain coach, čime se stavljam na raspolaganje pojedincima, organizacijama i sustavu obrazovanja u razumijevanju i održivom upravljanju talentima. Coaching vidim kao radost zajedničkog ko-kreiranja uspjeha.