marinela dropulic ruzic meraklis

Budite svoj maksimum!

Ovo je pisanje koje propituje. Inspiracija proizlazi iz svega što dotiče osobni profesionalni i društveni razvoj, a dolazi iz dubokog meraki stanja. To je summa summarum znanja u praktične svrhe - za življenje svojim punim potencijalom!

Najnoviji članci

 • post featured image

  11.12.2018. Kreativna znanost

  Kako kvalitetno dizajnirati anketni upitnik? - oblikovanje pitanja

  Živimo u vremenima „inflacije“ anketa i anketnih istraživanja čemu se ne treba puno čuditi niti kritizirati jer je fenomene vezane za ljude i njihovo ponašanje poprilično teško (pa i nemoguće) egzaktno izmjeriti, a anketa kao jedan od najbržih alata prikupljanja podataka, nameće se kao logičan izbor.

  Pročitaj više
 • post featured image

  30.11.2018. Turizam naš svagdašnji

  Biti iznadprosječan, autentičan domaćin nije otrcana parola već esencija turizma

  I koliko god razni konzultanti naglašavali i sugerirali da privatni sektor treba „ugušiti“, ovdje ipak govorimo o fenomenu koji ima svoj životni ciklus i koji se u ovom trenutku ne nalazi u fazi opadanja, koliko god to nekom nije simpatično.

  Pročitaj više
 • post featured image

  30.11.2018. Turizam naš svagdašnji

  Difuzni hotel - koncept u kojem je gost privremeni mještanin

  Smjernice razvoja turizma RH nalažu „usporavanje širenja obiteljskog smještaja“ i kao lijek se preporuča grupiranje privatnih apartmana u koncepte poznate kao integralne i/ili difuzne hotele.

  Pročitaj više
 • post featured image

  30.11.2018. Turizam naš svagdašnji

  Kante & ostale zgode našeg turizma

  – „Ako želite mogu Vam dati našu kantu“ reče mi mlada konobarica na moj upit za toaletom u Stinici, tajektnoj luci za otok Rab.
  – „Kantu? Kako to mislite“ – u nevjerici pitam, misleći da nisam dobro čula.

  Pročitaj više
 • post featured image

  23.11.2018. Sve boje whole brain-a

  Gosti & cijeli mozak: kako nas određuju mentalne preferencije?

  „Jesi li čuo zahtjeve one gošće“, „Ne razumijem zašto u ovaj hotel dolaze već 10 godina“ – komentari su u turističko-hotelijersko-ugostiteljskoj svakodnevici, a nerijetko smo i sami njihovi autori. A jesmo li se ikad zapitali zašto ne razumijemo goste i još važnije – općenito ljude oko sebe?

  Pročitaj više