blog featured img
Nazad

14.02.2023.

Kategorija

UTEG OGRANIČAVAJUĆIH UVJERENJA

Zamislite da vam svaki dan netko upućuje 23 poruke tipa…„nikad ništa od tebe“, „pogledaj Josipu, ona uvijek bolje napravi od tebe“, „lijen si“, „trebaš se dobro namučiti“, „zašto nisi kao Petar, „kažem ti, bolje je da niti ne pokušavaš…“

Kakva odrasla osoba ćete postati? Sigurna u sebe i puna samopouzdanja?

Australijsko istraživanje na obiteljima je upravo ovo potvrdilo; da nam do 18 godine bude upućeno preko 150 000 negativnih poruka. Dakle, 23 negativne poruke SVAKI DAN našeg života brazdale su naš um i stvarala korita ograničavajućih uvjerenja. 

I danas, kad si odrasla osoba, one i dalje vrište tvojim umom i drže te na istom mjestu. Upravo zbog njih ne vjeruješ da imaš talent, da zaslužuješ živjeti obilje, da možeš biti uspješan, da imaš ono nešto posebno za dati ovom svijetu…nastavi niz.

'Život je muka“ „samo sa žrtvom i odricanjem se nešto postiže“, „previše sanjaš, treba raditi“... bile su najglasnije poruke mog odrastanja. Trebalo je vremena da prepoznam njihove plodove jer  dugo godina su okupirale prostor mog uma. 

Prepoznaj koje poruke su se već pozamašno naslagale u tvom umu.

Ako si roditelj, prepoznaj koje poruke izgovaraš svom djetetu. Zapiši ih kao podsjetnik. 

Ne trebate se sramiti ovih ograničavajućih uvjerenja. Trebate ih za početak prepoznati.  A onda oslobađati svoje misaone tijekove od njih. 

Može se. I ne tražim da mi vjerujete. Stvorite svoje iskustvo oslobađanja uma od ovog mentalnog smeća. Isplati se, osjetit ćete  kvalitetom svog života!

Za početak krenite s prepoznavanjem👊