blog featured img
Nazad

14.02.2023.

Kategorija

KAD JE VRIJEME DA PROMJENIM POSAO

Onda kad više ne osjećaš radost. Kad ne uživaš u tome što radiš.
To je jedan od kriterija.
ALI. ALI.

Prije nego donosiš bilo kakve odluke, razjasni si ove dvije točke. 

Ne osjećaš radost na tom poslu jer si:

1) dosegnuo svoj maksimum/ne odgovara ti takav posao/okolnosti 'prerastao si ga'/uglavnom ga 'odrađuješ'?

Ili je uzrok tvog nezadovoljstva: 

2) tvoje emocionalno-mentalno stanje, identitet u koji si povjerovao i uvjerenje da će na drugom poslu/profesiji/području sve biti bolje.

Ako se pronalaziš pod 1 – vrijeme je za usklađivanje sa svojim unutarnjim impulsom i pronalazak onog u čemu ćeš zasjati. Unutar već postojećeg ili prema potpunoj promjeni. 

Ako se pronalaziš pod 2 – vrijeme je da osvijestiš svoje obrasce i identitete koji te drže 'zaglavljenim' jer ćeš ih samo 'preseliti' na novi posao. Ni na novom poslu ni u novoj profesiji nećeš biti radostan. 

Olakšavajuće je ako možemo uživati u poslu za koji čak i znamo da ga nećemo raditi do kraja života.  Nekako smo prisutniji u tim aktivnostima i otvoreni da nas preuzme radost. 

Ako nije tako, ako smo baš 'zaglavili' i na tom poslu još uvijek trebamo ostati iz xy razloga, prvi korak je prihvatiti. Može zvučati new age-ovski, ali s prihvaćanjem se počinje mijenjati naše stanje, manje je otpora i postajemo spremniji na promjenu. 

A promjena? 

Da bi se dogodila potrebna je neka akcija. I najmanji korak koji ćeš TI napraviti. I onda ga ponavljati jer promjena u karijeri neće reagirati na tvoju želju. Ona će reagirati na tvoje djelovanje. A u tom djelovanju će te i tvoj živčani sustav podržati jer ga tim novim iskustvima podražuješ i jačaš.

Onda, s čim počinješ?

#careerchange #businesscoaching # jesiliitimeraklis?