blog featured img
Nazad

17.01.2023.

Kategorija

2022 - GODINA UTVRĐIVANJA

Prošla godina me provela kroz neke i neočekivane točke utvrđivanja:

1. STRAST IMA FINANCIJSKI POVRAT.

Bila je to odlična poslovna godina. Stari i novi klijenti koji ustraju u višemjesečnim procesima. Značajno je porastao rad s mladima i njihovim roditeljima za profesionalno usmjeravanje/muke sa školom/ne-motivacijom/ne-učinkovitošću. Žao mi je što uopće postoji potreba za ovim! Angažmani na projektima, izrada priručnika, organizacija konferencije, završila neurocoaching. Strast je gorivo za divne ishode. Ali za putovanje je potrebno prijevozno sredstvo, put, gps, destinacija... 'Slijedi svoju strast' nema snagu ako ne znamo KAKO i ako se to u konačnici ne monetizira. 

2. 'VEĆ JE TREBALO BITI' SE LIJEČI PRISUTNOŠĆU. 

Bila je to godina stvaralaštva. Puno toga se kuhalo i zakuhalo u ovom laboratoriju. I u takvom flow-u, očekuješ da sve klizi. I 'goriš' da se priča razvije, da ide, bukti, kotrlja se, probija….

Ali no, no. Život ima svoju dinamiku. Stavi te na čekanje, pa ti vidi. 

I pritom testira je li nam um – ovdje ili u 'zašto nije', 'zašto ne ide', 'već je trebalo biti ' modu. Budućnost je samo niz misli koji nas može učiniti anksioznim. Najbolji odgovor na nju je prisutnost - ta mudrica, nezanimljiva čovjeku u overhinking-u. Al 'moranje' uz nju kapitulira. 

3. DJELIĆ SEKUNDE MOŽE SVE PROMIJENITI 

Bila je to godina koja me prikovala za krevet i to hernijom diska. Kakvo li iskustvo bespomoćnosti. Točno na rođendan. Sve je stalo. Valjalo je utvrditi koliko smo krhka bića i da jedan trenutak sve nepovratno promijeni. Zahvalna do neba Damiru Dekoviću, najboljem fizioterapeutu na svijetu koji me digao na noge.

4. 'LAKO' JE SAMO ONO ŠTO VJETAR NOSI

Bila je to godina u kojoj sam si priznala da nisam najbolje odradila prelazak na vegetarijanstvo. 'Ne'š ti, lako ću ja to'.  Yes, Yes.  Došlo je kao unutarnja potreba, ALI valjalo je naučiti uravnoteženo kombinirati namirnice i skinuti viškove na tijelu koji su nastali zbog ove neravnoteže. Zahvalna do neba Toniju Radovčiću na održivom pristupu prehrane i treninga s kojim rezoniram.

5. RIZICI TE NEĆE GLADITI

Bila je to godina koja je opet iskušavala moju otpornost na rizike. Utvrdila sam da su ulasci u investicije koje mi dobrano drmaju zonu ugode, mazohistički naporni ali i da ne bi drukčije. Status quo ipak nije za mene koliko god bilo čupavo u nekim trenutcima.

6. 'PRVI PUT' LIJEČI DUŠU 

Bila je to godina u kojoj sam prvi put: 1. zbilja otpustila misao da svima moram pomoći, posebno onima koje volim, 1. rentala kamper i otišla do Grčke bez nekog plana –  sprašili samo 3360km, 1. kupila kolekcionarsku knjigu i to NFT-om i dotaknula kripto svijet, 1. počela plesati salsu – prestala odgađati ovu ljubav. Utvrdila sam da u poslu i životu treba biti što više i češće 'prvih puta'.

Nema savršenog posla, plana, investiranja, života. Poanta je: probaj-uči-mijenjaj. Jedinu razliku neurobiološki, energetski i u rezultatima će napraviti vaša akcija – makar i mala i nesavršena. Pa njeno ponavljanje. 

Podijelite s nama te male pobjede.  

I ja ću uskoro dijeliti s vama sve iz onog laboratorija :)