blog featured img
Nazad

09.11.2021.

Kategorija

FUCK! I ZAŠTO NE VIDIMO SVOJE TALENTE?

„Ne znam što bi sa sobom“, „ U ničem nisam posebno dobar“, „Životarim“ „Nisam ispunjen u ovom što radim“ ovo su rečenice koje čujem na kavi, u prolazu, na coachingu. Ovaj blog govori o onima koji izgovaraju takve rečenice i koji su na kraju dana – nesretni ljudi.
U većini slučajeva, kad netko zatraži coaching, znači da je već odradio jaki uragan u svom umu i da želi neke promjene. Ovdje odmah želim raščistiti da coaching nije u funkciji savjetovanja, manifestiranja, 1-2-3 koraka kako postati najbolja verzija sebe.
Nikako.

I moram priznati da se ni sama nikako nisam uskladila s nazivom coach. Iako bi formalno i internacionalno imala pravo na to, za mene je vrijednost te uloge u nečem drugom; da me

pretvori u sredstvo – kako to onda nazvati?


Za osobu s kojom sam u procesu postajem kao zrcalo da bi bolje vidjela svoj odraz, alat u rukama s kojim će lakše „iskopati“ odgovore i često uragan na njen mentalni sustav da u trenutcima bistrine ugleda svoje mentalne obrasce i kaže; „fuck…. 😊


Zašto nakon svih učenja, škola, mudrosti i tehnika koje su nam na raspolaganju, ljudi ne vide svoje talente i pristaju na nezadovoljstvo? Zašto iskustva koja prožive, znanja koje skupe i vještina koje razviju ne znaju pretvoriti u koncept, uslugu, biznis, služenje?


Baš zato što još nisu došli do tog „fuck!“ – nisu pogledali u oči svom robovlasniku - svom ponavljajućem mentalnom obrascu koji ih drži uvijek na istom mjestu. Jel' pretjerano reći da smo uvijek na istom mjestu? Nije, jer se mentalno zbilja nismo nigdje pomaknuli.


To najbolje možete vidjeti kad dođete na godišnjicu mature i vidite neke drage ljude koje niste vidjeli 20 godina, a oni su potpuno isti – imaju iste priče, okolnosti, stavove, čak je isti i način na koji ih iznose.

Ili prepričavate neki događaj i svoju reakciju na taj događaj  koja se dogodila prije 10 godina i uviđate da se to isto događa sada, s istim doživljajem i reakcijom samo s drugim glumcima i kulisama. Fuck!

Ako ste to zbilja uvidjeli, ovaj „fuck“ zapravo jedva ga izustite. Ta spoznaja vas doslovno „opali“ po umu jer prvi put vidite onako kako jest – samo ste podanik koji izvršava unaprijed kodirane i ponavljajuće mentalne programe!

 

Uzmimo neke primjere;

Osoba A – visoko inteligentna, detaljna, organizirana, voli umjetnost, pleše, slika, govori pet jezika, iskustvo u radu s ljudima, ima strast za ručnim radom i bez obzira na sve to, sporo se miče s mjesta jer svojim bićem, emocijama, doživljajima, reakcijama „hrani“  jaku mentalnu petlju sigurnosti.

 

Osoba B  –  elokventna, analitički izoštren um, filmofil, velika strast za tradicijom, baštinom i poviješću, esteta, iskustvo u velikim korporacijama, a onda godinama bez „dobrog“ posla jer je u raljama jake mentalne petlje poistovjećivanja.

 

Osoba C   izražena empatija, iznimne organizacijske vještine,  lako povezivanje s ljudima, visoki kreativni aspekti, poduzetnički duh, godinama u kompromisu bez iskoraka u područje koje voli jer je u nemilosti mentalnog obrasca kontrole.

 

Bez ovog uvida i snažnog „fuck“ sve ostaje samo bla, bla, malo se reprogramiramo, zamijenimo jedno uvjerenje s drugim i nakon nekog vremena sve se vrati na staro; promjene se glumci i kulise.

 

Sve što je nabrojano kod osobe A, B i C, točke su koje čine našu osobnost i to je samo jedan mali aspekt naše esencije.

Najlakše bi bilo i u duhu selfhelpa reći; pogledajte u dobre točke te osobnosti jer baš takva kakva je može dati doprinos – samostalno, s nekim, unutar neke firme, slavno, anonimno; načini su različiti!

Ali to je obično bla, bla jer mentalni obrazac koji gospodari našim bićem neće nam dozvoliti da to tako gledamo i pojmimo.

Ako tražite ono što vi kroz vašu osobnost trebate dati ovom svijetu, „fuck“ je točka u koju želite doći :)!