blog featured img
Nazad

06.02.2020.

Kategorija

MARINELA DROPULIĆ RUŽIĆ GOVORIT ĆE NA KONFERENCIJI O LJUDSKIM POTENCIJALIMA U POREČU!

Ovogodišnji PromoForum kao prvo takvo izdanje prava je poslastica predavanja, demonstracija, tema i ideja. Riječ je o mjestu koje okuplja poslodavce te predstavnike turističkog i hotelskog srednjeg i nižeg menadžmenta iz regije s ciljem razmjene najboljih praksi, predstavljanja inovativnih i nekonvencionalnih rješenja, alata i metoda za unaprjeđenje procesa vezanih za ljude u području hotelijerstva, ugostiteljstva, kampinga i restoraterstva.

Ove će godine predavanje održati i Marinela Dropulić Ružić te će predstaviti novu uslugu koja poslodavcima i voditeljima može biti važno polazište za donošenje odluka o ulaganju u ljude, edukacijske procese, povećanje zadovoljstva i produktivnosti i sl. 

Marinelino predavanje nosi naslov NeuroHR (Neuro Human Resources) – jesmo li spremni na istinu?

Ulažete li u edukacije svojih djelatnika, ali vam se čini da su promjene spore ili ih uopće nema? Kao što ne možemo naučiti strani jezik u dva dana, tako ne možemo očekivati promjenu ponašanja nakon dva dana neke radionice. I jedno i drugo zahtijevaju posvećenost i kontinuitet. Osim toga, ako i kad se odlučite investirati u svoje ljude, ključno pitanje je – padate li već na prvom koraku jer nemate objektivnu sliku njihovih stvarnih potreba i reakcija? Zamislite da imate mogućnost na etičan način dobiti dublji sloj informacija (npr. motivacijske papučice, stresore, načine učenja, povjerenje u firmu, zadovoljstvo uvjetima i sl.) koje je teško dobiti na svjesnom nivou? Ovo nije znanstvena fantastika i lako je ostvarivo.

Ali je Neuro Human Resources – metodologija mjerenja impulsa mozga u realnom vremenu. Ako želite bolje razumjeti svoje ljude i na objektivno-znanstvenim temeljima donositi odluke vezane za njih – ovo predavanje vas uvodi u skroz jedan novi svijet. I premijerno, među prvima u Hrvatskoj za vrijeme PromoForuma u Poreču imat ćete priliku i uživo isprobati mjerenja. Marinela Dropulić Ružić – znanstvenica s bogatim iskustvom

Voditeljica predavanja je doc. dr. sc. Marinela Dropulić Ružić, znanstvenica s dugogodišnjim iskustvom u području turizma i upravljanja ljudskim potencijalima. Vodila je i surađivala na domaćim i inozemnim projektima znanstvenog i stručnog karaktera te ima bogato iskustvo u provođenju istraživanja i analizi podataka. Marinela je također vlasnica tvrtke Meraklis. 

Meraklis ujedinjuje sva njena znanja, što znači da obuhvaća sve što je naučila u znanosti, kroz rad u realnom sektoru, na coaching akademiji te kroz stalna usavršavanja u inozemstvu – od toga kako se provode istraživanja, izrađuju analize pa do svih praktičnih znanja u turizmu i ljudske strane poslovanja. 

Klijenti s kojima radim su spremni na procesni pristup koji zahtjeva određeno vrijeme jer su osvijestili da se ponašanja djelatnika, posebno ona kontraproduktivna ne mogu promijeniti u par dana radionice. Programe koje provodimo za razvoj emocionalnih kompetencija te osobnog i profesionalnog „osnaživanja“ zahtijevaju predanost i kontinuitet. Kao odlazak u teretanu. Svaki proces je priča za sebe jer je svaki klijent drukčiji, ali jedno je uvijek isto – postanemo dio te firme. Dišemo njihovo poslovanje“. 

Neuro HR je usluga s kojom smo otišli korak dalje jer je riječ o istraživanju kojim mjerimo podsvjesno slaganje ili neslaganje prema tvrdnjama vezanim uz npr. kompaniju, radno mjesto, uvjete itd. Na ovaj način dobijemo objektivnu dijagnozu na temelju čega dogovaramo daljnje korake. I ono što nam je važno – možemo mjeriti zadovoljstvo odnosno učinak cijelog procesa kojeg provodimo.

Neuro HR testiranja je moguće isprobati na PromoForumu – konferenciji o ljudskim potencijalima u turizmu u Poreču.

 

Svim WIA članicama OSIGURAVAMO POPUST OD 15% na kotizaciju PromoForuma (13. 2. 2020).


Objavljeno na: womeninadria.com